Press "Enter" to skip to content

15.000 de euro pe lună – prețul pentru care s-au prostituat soții Adrian Ursu și Carmen Avram

Declarația de avere depusă de Carmen Avram la Biroul Electoral Central (BEC), în calitate de candidat la alegerile europarlamentare pe lista PSD, a scos la iveală și sumele cu care Antena 3 i-a plătit atât pe ea, cât și pe soțul ei, Adrian Ursu.

Cifrele trecute în declarația de avere indică, pentru cei doi, următoarele venituri salariale (sume nete), de la trustul lui Dan Voiculescu, în anul 2018:

  • Carmen Avram: 295.488 de lei, adică puţin peste 63.000 de euro;
  • Adrian Ursu: 537.124 lei, adică aproximativ 115.000 de euro.

În total, prestațiile soților Ursu-Avram au fost răsplătite de familia Voiculescu (în care decidentul necontestat este Dan Voiculescu) cu aproape 180.000 de euro pe an, adică 15.000 de euro pe lună. Sumă netă. Bani în mână (sau, mă rog, pe card ori în depozit bancar).

Propagandistul Adrian Ursu

Sigur că există o diferență între prestațiile jurnalistice ale celor doi. Dar aici nu există îngeri, ci doar diavoli mai mari sau mai mici.

Adrian Ursu este încadrat sută la sută ca propagandist feroce, ca vector pro-corupție și anti-justiție. El acționează pe trei planuri: realizator de emisiuni, invitat (mai ales la Gâdea și la jurnalele de știri) și director editorial. Din această ultimă poziție, Ursu influențează cel mai mult politica murdară a Antenei 3, marcată de manipulare, minciună, intoxicare, diversiune, calomnie, șantaj, linșaj.

De altfel, sub conducerea tandemului Mihai Gâdea (director) – Adrian Ursu (director editorial), Antena 3 a fost condamnată de justiția română pentru șantaj, în cazul „Ioan Bendei – RCS&RDS”.

Carmen Avram s-a prostituat mai puțin pentru banii lui Voiculescu, dar are la activ câteva abdicări care o compromit iremediabil. Emisiunea ei, „În premieră”, este una profesionistă, printre cele mai bune de pe piața media din România. Este proiectul ei, are merite incontestabile, dar nu exclusive; contribuții majore au și reporterii care au realizat efectiv anchetele și reportajele. Carmen Avram le-a gândit și le-a ambalat, dar munca de documentare au făcut-o reporterii de teren.

Oportunista Carmen Avram

Există însă patru mari compromisuri făcute de Carmen Avram, incompatibile cu statutul de ziarist respectabil.

1. În iunie 2011, cu ocazia aniversării a 6 ani de la înființarea Antenei 3, ziariștii televiziunii i-au înălțat o odă patronului Dan Voiculescu, sub forma unui filmuleț-omagiu difuzat pe post. O realizare atât de jenantă, încât ulterior filmul a fost șters de peste tot, să nu-l mai vadă nimeni, niciodată. Autoarea mizeriei: Carmen Avram, care, proaspăt venită de la Pro TV, și-a pus și vocea pe rușinoasa odă. Și ce frumos graseia ea cele două cuvinte magice – „cool mogul” -, ca și cum dintr-un dihor securist ai putea face vulpe argintie.

Câteva extrase din filmul omagial difuzat de Antena 3:

  • „De tânăr, de când juca hochei, a înțeles că duritatea nu există doar în sport.”
  • „Dan Voiculescu a învățat toată viața, a absolvit ASE-ul în 1969 și este doctor în economie. După Revoluție a intrat și în politică, a înființat un partid și, pentru că întotdeauna crede că pentru a face un lucru bun trebuie să te și pricepi, la 60 de ani a devenit din nou student: s-a inscris la Londra la un masterat în comunicare politică.”
  • „Forța media nu i-a adus lui Dan Voiculescu doar bucurii, ci i-a atras și antipatia adversarilor politici, care au făcut tot ce au putut pentru a-l determina să cedeze presiunilor de tot felul.”
  • „I s-au aruncat în spate tot felul de fapte pe care nu le-a făcut, s-au inventat povești pe care credulii le-au înghițit.”
  • „Ce face vicepreședintele Senatului în fața atacurilor? Ce nu fac mulți. Prin fundațiile sale, el încurajează performanțele tinerilor talentați, îi ajută să-și întregească educația și îi ajută pe cei oropsiți de soartă să ducă o viață mai bună, iar ca om politic acționează pentru ca românii să nu fie umiliți în țara lor.”
  • „7.000 de familii din România rezistă în fața crizei datorită investițiilor pe care le-a făcut Dan Voiculescu.”

Apropo: Ion Cristoiu, pe atunci la B1 TV, declara: „Este o mare prostie acest clip. Dacă cineva mi-ar face așa ceva, m-aș sinucide”. Voiculescu nu s-a sinucis, și nici Cristoiu, care acum combate la Antena 3, alături de Adrian Ursu și de autoarea clipului, Carmen Avram.

2. În februarie 2016, Carmen Avram a participat la un miting penibil al Antenei 3, cu puternică tentă pro-infractori (Voiculescu & company) și anti-justiție. Pe scena din Piața Constituției, în fața a două-trei mii de oameni nevoiași și debusolați, „jurnalista credibilă” a Antenei 3 a încercat un truc emoțional, vărsând câteva lacrimi pe locul în care tocmai îngenunchease colega ei Dana Grecu. Scene de un penibil absolut. Ce suferință avea Carmen Avram? O durea atât de tare o sentință judecătorească definitivă prin care se consfințea că patronul ei a furat și că trebuie să dea înapoi poporului român inclusiv sediul Antenei 3?

3. Martie 2018: candidatura pe lista PSD spulberă orice urmă de aparență. Ea vine la 5 ani de la o altă propunere, primită tot de la PSD, de a candida pentru Parlamentul European. În 2014 era jupân Ponta, acum e Dragnea. Doar Carmen Avram a rămas neschimbată ca opțiune a partidului-stat. Atunci a preferat să rămână ziaristă, acum a optat pentru parvenirea politică.

Nu e rușinos să intri în politică, depinde cu cine te însoțești. Carmen Avram merge pe lista PSD, o alegere cu nimic mai onorabilă decât Clanul Duduienilor. Și unul, și altul – grupuri infracționale cu apucături interlope. Mult mai nociv pentru națiune este însă PSD, ale cărui decizii nenorocesc o țară, nu un cartier.

Chiar și numai decizia de a candida pe lista PSD e suficientă să te compromiți ca ziarist, dar mai ales ca om. Înseamnă că nu ai nicio problemă să-ți fie șefi de partid niște infractori odioși. Dacă ocupi locul 2 pe lista PSD, atunci ți-i asumi și pe Dragnea, și pe Vâlcov, și pe Ciordache, Nicolicea sau Șerban Nicolae, și pe Bacalbașa sau Dăncilă Anafabeta, și pe Mitralieră sau Carmen Gaz, și pe toți baronii locali care au jefuit județele. Dacă mergi pe lista lor, ești la fel ca ei!

4. În toți cei 9 ani de când lucrează la Antena 3, Carmen Avram nu s-a distanțat niciodată, dar absolut niciodată, de mizeriile infernale puse în scenă de Gâdea, Badea, Ursu (da, Ursu, soțul mult iubit, cel care bagă-n casă 10.000 de euro – murdari – pe lună!), Stancu-Zamfir, Stoicescu, Dumitrescu, Grecu, Tudor etc. N-am văzut nici cea mai mic semn de disidență din partea „onorabilei” Carmen Avram. Iar acum se explică: în naivitatea noastră, am evaluat-o greșit. Aveam așteptări prea mari de la ea.

Conturile soților Ursu-Avram, așa cum apar în declarația de avere a viitoarei eurodeputate
loading...
loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *