Premierul maghiar Viktor Orbán îi răspunde lui Iohannis: Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată

Șeful guvernului de la Budapesta s-a declarat nedumerit de declarațiile lui Iohannis pe tema complotului pus la cale de PSD să cedeze Ardealul către Ungaria. „Aștept să înțeleg ce s-a întâmplat”, a subliniat Viktor Orbán.

Premierul ungar Viktor Orbán a reacționat vineri la discursul virulent al lui Klaus Iohannis în care acesta acuza PSD că s-a înțeles cu premierul maghiar “să dea Ardealul ungurilor”, relatează publicația hirado.hu.

loading...

Prezent în emisiunea “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului naţional de radio Kossuth, Orbán a precizat că a întâlnit în persoana preşedintelui un om demn de respect, care îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi pe preşedintele ei. Tocmai din acest motiv,Orbán a spus că observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze “nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioadele antidemocratice”.

„Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (…) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea.”

În final, Viktor Orbán a subliniat că nu ştie dacă e vorba de provocare, de un “accident” sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *