Ce măsuri de relaxare intră în vigoare pe 15 mai. Lista restricţiilor care se aplică în continuare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ce măsuri de relaxare vor fi luate după 15 mai, când România iese din stare de urgenţă, dar şi ce restricţii vor rămâne în vigoare.

„După 15 mai, putem să ne mişcăm în interiorul localităţii unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. E un prim pas important. Relaxarea se va face pas cu pas. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul lunii iunie.Din 15 mai, vom avea la dispoziţie saloanele de îngrijiore personală şi se vor redeschide cabinetele stomatologice şi muzeele. Toate în condiţii speciale de distanţare şi de igienă. Şi ne vom deplasa cu mască în transportul public în comun. Măsurile de relaxare nu se vor aplica pentru localităţile în carantină”, a declarat Klaus Iohannis.  

loading...

Pe de altă parte, nu va fi permisă circulaţia între localităţi decât pentru motive bineîntemeiate. „Rămâne interdicţia privind întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Sportivii de performanţă vor putea începe cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a completat preşedintele României. 

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *