Raed Arafat: Deja există un curent care să convingă oamenii să refuze măsurarea temperaturii

Autoritățile au recomandat măsurarea temperaturii la intrarea în centrele comerciale, a spus, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Acesta a povestit că s-a lovit personal de reticența și suspiciunea unor persoane în legătură cu măsurarea temperaturii.

loading...

„A apărut o problemă interesantă, adică o abordare interesantă, cu luatul temperaturii la intrare în anumite locuri, deja avem un curent pe rețelele de socializare și nu numai. Astăzi am fost sunat pe numărul meu de către o persoană care a încercat să mă convingă că nu este corect să i se ia temperatura când intră, de exemplu, la unul dintre hipermarketuri, că au vrut să-i ia temperatura, ea nu vrea, n-au lăsat-o să intre”, a relatat Raed Arafat.

„Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu acest lucru, adică îți ia temperatura de la distanță, nu te atinge, nu face nimic, doar că-ți ia temperatura. Dacă se afișează o temperatură peste 37,3 da, nu ți se permite să intri, înseamnă că trebuie să consulți un medic. Este normal în faza asta. De ce? Pentru că dacă intri acolo, nu știi dacă ești bolnav, nu știi acest lucru sau, în cunoștință de cauză, intri cu febră înăuntru, în magazin, pui în risc viaţa altora. Această măsură este una foarte normală. Deja există un curent care să convingă oamenii să refuze acest lucru, să nu accepte”, a mai precizat Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a oferit exemplul personal.

„Eu când mă duc la minister dimineață sau când mă duc la Ciolpani, la Centrul de Comandă, pompierul la poartă nu-mi deschide mie bariera până nu îmi ia temperatura”, a subliniat Raed Arafat.

loading...

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *