Press "Enter" to skip to content

Acest om a realizat lucruri deosebite, iar noi suntem datori să îi facem CUNOSCUTĂ povestea! ❤️

Acest om a realizat lucruri deosebite, iar noi suntem datori să îi facem CUNOSCUTĂ povestea! ❤️

Traian Berbeceanu-Poliţist.

Șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, între anii (2005 – 2013). În anii 2007 și 2013 a primit distincţia de “Poliţist al anului în România”,la categoria “Combaterea Criminalității Organizate”, după ce s-a remarcat prin acţiuni în forţă şi prin anihiliarea mai multor grupări infracţionale de trafic de droguri, contrabandă cu ţigări și alcool, evaziuni fiscale, delapidări și spălări ale banilor, constituiri ale unor grupări infracţionale organizate, fapte comise cu violenţă, trafic de minori, trafic de persoane și trafic de migranți, infracțiuni cibernetice și furturi cu prejudicii deosebit de mari.

Modul său deschis și transparența în comunicarea cu jurnaliștii a detaliilor acțiunilor sale i-au format o imagine de superpoliţist. În 2013 a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) și arestat preventiv pentru 33 de zile, fiind acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală cu produse petroliere. Declară public printr-o scrisoare trimisă din arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba: „Stau după gratii în baza unui dosar “fabricat”, în baza unor vinovăţii inventate! Sunt luat de lângă familia mea minunată, pentru simplul fapt că nu am acceptat să tac, că nu am vrut să fiu unul de-al lor!”.

A fost achitat în prima instanță, în anul 2016, dovedindu-se că faptele pentru care a fost inculpat “nu există”. Totodată s-a probat faptul că acuzațiile false care i-au fost aduse de către procurorii DIICOT au avut la bază probe contrafăcute, denunțuri mincinoase obținute prin constrângere, declarații obținute nelegal de la martori mincinoși. persoane care anterior fuseseră cercetate, arestate și condamnate în dosarele instrumentate de el. Procurorii care au fabricat dosarul care a dus la incriminarea lui au fost puşi sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie și, ulterior, au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Dosarul său a fost unic în istoria modernă judiciară, consemnându-se în premieră condamnări date de Înalta Curte pentru săvârșirea infracțiunii de “represiune nedreaptă”. Inedită a fost și susținerea sa publică, când era arestat, sute de oameni din județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiș și din municipiul București au manifestat în stradă în sprijinul lui. A scris cartea “Radiografia unei mârșăvii judiciare”, în care își descrie activitatea și în care relatează experiențele prin care a trecut, fiind arestat preventiv în baza unor probe false.

Recent, autor al unei cărți de poveștii polițiste pline de suspans din viața polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia.

Nu ezitați să scoateți la lumină aceste informații, pentru că România are nevoie de profesioniști precum Traian! ❤️

Dacă ne mobilizăm și suntem uniți, vocea noastră este puternică!

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *