Press "Enter" to skip to content

Coronavirusul, vindecat cu 10 lei! Timpul de eliminare a virusului este mult mai scurt.

Medicamentul Plaquenil, folosit la tratarea artritei reumatoide și a malariei, dă rezultate foarte bune contra COVID-19. Plaquenil este folosit și de specialiștii de la Institutul Matei Balș.

O mare vină pentru panica legată de epidemia de coronavirusul o poartă presa care, în căutare de senzațional, titrează într-una „virusul letal”, „virusul ucigaș”, alimentând ideea că este vorba de o ciumă care ucide în stânga și-n dreapta. Există însă diverse medicamente folosite cu succes în tratarea bolii provocate de coronavirus, iar unele sunt chiar ieftine.

Cel mai promițător pare a fi Plaquenil, un vechi medicament utilizat împotriva malariei sau a artritei reumatoide.

Pe lângă faptul că are efecte secundare mai puțin severe decât alte produse anti-coronavirus, Plaquenil, a cărui substanță activă este hidroxiclorochina, costă și foarte puțin. 30 lei pentru o cutie cu 30 de comprimate, suficiente pentru a trata trei persoane infectate.

Potrivit unor documente apărute în presă, schema de tratament aprobată de specialiștii de la Institutul Matei Balș din capitală pentru pacienții cu COVID-19 prevede administrarea de Plaquenil pentru bolnavii care prezintă o pneumonie medie.

În plus, medicii români folosesc Kaletra și Tamiflu, medicamente ce se administrează de altfel și pacienților asimptomatici pentru neutralizarea virusului din organism.

Potrivit profesorului Didier Raoult, Director al Institutului pentru Boli Infecțioase din Marsilia, utilizarea Plaquenil a redus timpul de eliminare a virusului din organism de la 12-14 zile la doar 4 zile.

Și bulgarii par să își pună mari speranțe în Plaquenil, motiv pentru care guvernul de la Sofia a interzis exportul de medicamente pe bază de hidroxiclorochină.

loading...

One Comment

  1. ADAM Mirmureanu ADAM Mirmureanu March 30, 2020

    Aceasta este oîncercare a vindecării de COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *