Press "Enter" to skip to content

De ce vrea PSD-ul să ne bage pe gât LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII? Ce interese are? SHARE, să afle cât mai mulți!

Legea Vaccinării Obligatorii, gândită și redactată de PSD în timpul epocii penalului Dragnea, a fost scoasă din sertare în urmă cu mai bine de o săptămână de PSD-istul Florin Buicu (foto), președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților și, după o serie de abuzuri, a fost trecută prin această comisie, pentru ca acum să aștepte să fie votată de deputați. Proiectul de lege, total abuziv, care încalcă Constituția României și care „naționalizează” corpul românilor a întâmpinat în această comisie O SINGURĂ OPOZIȚIE, cea a deputatului PNL Matei Dobrovie. Iată ce ne dezvăluie acesta despre manevrele făcute în culise pentru ca Legea Vaccinării Obligatorii să le fie băgată pe gât românilor:

Am asistat săptămâna trecută la un simulacru de așa-zisă dezbatere în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, pe o lege extrem de importantă, și anume Legea Vaccinării. Din păcate, vorbim despre o lege abuzivă, dar, înainte de a intra pe fond, vreau să arăt că s-au făcut niște abateri grave de la Regulamentul Camerei Deputaților, cutumele parlamentare, toate au fost încălcate.

Pe scurt: președintele Comisiei de Sănătate, d-l Buicu, a convocat o comisie secretă în biroul dumnealui, nu în sala de ședințe, fără ordine de zi anunțată, fără ca să fie invitați cei care aveau amendamente. În calitate de autor al unor amendamente deosebit de importante pe această lege, eu nu am fost chemat la această comisie. Totul s-a făcut cu maximă netransparență, în secret. De ce oare? Ce interese aveți, d-le Boicu? Ce interese aveți, colegilor de la PSD, pentru ca această lege să treacă acum, după ce timp de doi ani a stat la sertar, fără nicio explicație? Acest proiect defectuos, realizat de guvernările succesive girate de PSD, d-na Dăncilă, d-l Dragnea. Acest proiect a stat la sertar până acum. Iar acum, ce să vezi? Peste noapte, în totală netransparență, acest proiect este pus pe ordinea de zi -de fapt, nu este pus pe ordinea de zi, pentru că ordinea de zi a acestei ședințe nu a fost afișată-, d-l Buicu ne spune că este vorba de o ședință tehnică… Nu există așa ceva! În realitate, a fost adoptat un raport înainte de a avea loc această comisie! Cu alte cuvinte, s-au înregistrat abateri majore de la regulament. Amendamentele respinse nu am fost lăsat să le susțin. Amendamentele, care deja îmi fuseseră respinse înainte de a avea loc această comisie, fuseseră trecute într-un raport deja realizat.

Deci, pe lângă aceste încălcări grave, vreau să subliniez faptul că această lege este profund abuzivă. Pentru că ea pleacă de la încălcarea mai multor legi, printre care legea drepturilor pacientului, care spune foarte clar că acordul pacientului pentru orice tratament, pentru orice intervenție medicală nu poate să fie prezumat, ci trebuie să fie unul informat, trebuie să fie unul dat în cunoștință de cauză și prin exprimarea clară a consimțământului pacientului. Or, această lege, practic, ce face? Obligă să se vaccineze toți copiii României și îi constrânge pe părinți să-i vaccineze, în caz contrar urmând să fie sancționați cu amenzi foarte mari. De asemenea, exista o prevedere extrem de nocivă privind „neglijarea medicală”, stabilind ca această faptă să devină penală, iar părinții să fie considerați infractori dacă nu-și vaccinează copiii. Mai mult decât atât, să fie decăzuți din drepturi dacă nu își vaccinează copiii. Am reușit să eliminăm, prin amendamente, o serie de prevederi extrem de nocive și abuzive în acest sens. Totuși, din păcate, legea are în continuare niște prevederi periculoase, precum aceste amenzi repetate și foarte mari.

Mai mult decât atât, nu putem să vorbim despre eliminarea consimțământului prezumat, atâta vreme cât în continuare avem obligativitate, iar asta în condițiile în care există riscuri serioase. Avem o responsabilizare a părinților, dar, dragi colegi, unde este responsabilizarea furnizorilor/producătorilor de vaccinuri? Unde este responsabilizarea statului și a medicilor? Pentru că nu este normal ca doar părinții care au, într-adevăr, autoritate asupra copiilor lor, să decidă în ce fel, dacă aceștia sunt sau nu vaccinați, să le luăm această autoritate iar, în schimb, să dăm numai niște compensații, destul de prost definite în lege, în cazurile în care există contraindicații, în cazurile în care se ajunge la reacții post-vaccinale dramatice, la reacții adverse. Trebuie foarte clar prevăzute aceste lucruri într-un proiect de lege. Nu e posibil ca apoi să existe această ambiguitate: cine compensează, cine plătește pentru această afectare a dreptului la sănătate? Ni se spune că e vorba despre apărarea dreptului la sănătate, în schimb este vorba de afectarea dreptului la sănătate, pentru că se interferează cu dreptul de a alege. Acolo unde există risc trebuie să existe și alegere. Aici este extrem de important acest lucru: nu putem să plecăm de la ideea că toată populația trebuie vaccinată în masă, doar pentru că așa s-a decis printr-o lege abuzivă.

Concluzionez spunând că voi susține în plenul Parlamentului amendamentele la această lege, pentru eliminarea obligativității și că fiecare cetățean trebuie să poată să decidă în privința propriei persoane. Nu este posibil să facem așa ceva! Unde există risc, trebuie să existe și alegere! Nu suntem împotriva vaccinării, ci suntem împotriva obligativității”, a declarat marți deputatul Matei Dobrovie (PNL), conform ActiveNews.ro

Așadar, ce interese are PSD-ul să scoată din sertar această lege și, profitând de emoția și panica generate de epidemia cu Covid-9, să încerce să o facă trecută prin Parlament, devenind obligatorie? În slujba și folosul cui se face acest demers?

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *