Press "Enter" to skip to content

Fostul primar al Constanței așteaptă din CLIPĂ în CLIPĂ marea veste! Radu Mazăre asteapta sa fie ELIBERAT din închisoare…

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, ar putea ajunge înapoi în Madagascar, după ce autoritățile au stabilit că procedura sa de extrădare în România nu a fost una legală.

Magistrații Curții Supreme din București au cerut acordul autorităților din Madagascar pentru ca omul de afaceri să fie cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu.

Ministerul de Justiție din statul malgaș a răspuns cererii venite de la Înalta Curte de Casație și Justiție spunând că Radu Mazăre ar trebui trimis înapoi în Madagascar, pentru că procedura sa de extrădare în România, care s-a realizat în luna mai 2019, a fost una nelegală.

Radu Mazăre a ajuns în fața judecătorilor de la ÎCCJ, întrucât a depus prin avocații săi o contestație în anulare în cazul condamnării definitive la nouă ani de închisoare. În prezent, fostul edil se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.

„Sigur că numele meu e controversat, notoriu. Am făcut şi greşeli, am fost mândur, m-am fălit, dar am vrut să fac doar lucruri bune şi credeţi-mă că îi ajut pe cei mulţi. Această procedură de extrădare, rapiditatea ei, s-a datorat notorietăţii mele, pentru a fi adus rapid înainte de alegeri.

Nu am mai văzut un cetăţean român pentru care Ministerul Justiţiei să lucreze în weekend, pentru care s-a cerut extrădarea într-o zi. M-am gândit îndelung acolo fiindcă s-au făcut presiuni zilnice de reprezentanţii Interpol pentru a semna că sunt de acord să renunţ la legea din Madagascar şi să vin în România.

Am cerut să fiu prezentat la judecător. A fost groaznic. Am fost împachetat şi trimis aşa, fără să ajung la judecător. Nu critic sentinţa de fond, acum sunt alte căi de a acţiona. A început ca o procedură de extrădare legală şi s-a finalizat printr-o procedură frauduloasă. A fost eludată această instanţă, iar scopul este evident”, a spus Radu Mazăre în faţa magistraților.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua judecătorii din România în cazul lui Radu Mazăre. Sentința a rămas în pronunțare.

Radu Mazăre ispășește o condamnare de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de terenuri.

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *