Press "Enter" to skip to content

Gata cu mașinile cu volan pe dreapta în România

Mașinile cu volan pe dreapta aduse din Regatul Unit nu vor mai putea circula de anul viitor pe drumurile publice din România, dacă nu vor fi reomologate de RAR (Registrul Auto Român).

Întreaga operațiune presupune modificarea mașinii și mutarea comenzilor, dar și a volanului, pe partsea stângă. Operațiunea costă însă cel puțin două mii de euro.
Reamintim că numai anul trecut, 45 de români și-au pierdut viața în accidente în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta. În peste 90% dintre cazuri, s-a stabilit că vina le-a aparținut șoferilor care aveau astfel de mașini. În primul rând, acești șoferi nu se pot asigura corespunzător când fac manevra de depășire. Astfel că, adoptarea acordului privind Brexit şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană estimată pentru finalul acestei luni vor aduce schimbări, în România, pentru cei care au maşini cu volan pe dreapta.
Potrivit Registrului Auto Român (RAR), vehiculele cu volan pe dreapta din Irlanda și Marea Britanie vor putea fi înmatriculate în aceleași condiții până la finele anului. Regulile se vor schimba astfel de la începutul anului 2021.

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *