Press "Enter" to skip to content

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Nu a reuşit să convingă Înalta Curte să-l elibereze.Cati ani va sta…

Liviu Dragnea rămâne după gratii. Judecătorii instanței supreme au respins ca nefondat recursul în casație formulat de fostul lider PSD în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Măsura a fost luată în unanimitate de judecătorii de la ÎCCJ.

Recursul în casație reprezintă o cale extraordinară de atac a sentinței pronunțate, care, dacă ar fi fost admisă, ar fi șters condamnarea. Este prevăzută de Codul de procedură penală, la articolul 434.

Liviu Dragnea a contestat condamnarea prin introducerea a două căi extraordinare de atac – contestaţia în anulare şi recursul în casaţie. Pe 10 decembrie 2019, magistraţii i-au respins contestaţia în anulare, iar recursul s-a judecat marţea trecută.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Ce a spus Liviu Dragnea în fața instanței, în urmă cu o săptămână:

„La două lucruri vreau să mă refer. În primul rând, la un neadevăr – afirmația DNA că eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica, că lucrau la DGASPC dar de fapt veneau la partid, un neadevăr ca multe altele folosite de acest parchet. Nu am inițiat și nu aș fi susținut acest recurs în casație dacă aș fi vinovat, dar am căutat încălcări ale deciziilor CCR. Eu cred cu tărie că sunt complet nevinovat și stau de opt luni nevinovat în Penitenciarul Rahova. De aceea nu am plătit prejudiciul, pentru că nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la aprecierea dvs. dacă voi sta în continuare nevinovat la închisoare sau dacă veți dispune eliberarea”.

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *