Press "Enter" to skip to content

Marele jaf de la sfarsitul guvernarii Dancila. Procurorii acuza, Ghizdeanu a livrat bani catre peste o mie de primari PSD in baza unor documente falsificate

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a anuntat, joi,  intr-un comunicat de presa ca Ion Ghizdeanu este inculpat pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual in forma continuata. Ghizdeanu a fost seful Comisiei Nationale de Prognoza si gestionar al  Fondului de Dezvoltare si Investitii (FDI).

Ion Ghizdeanu a ajuns joi dupa amiaza la Parchetul Sectorului 1 unde a aflat ca a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii acuza ca in perioada 17 septembrie 2019 – 24 octombrie 2019 (cea de la finalul guvernarii PSD) Ghizdeanu ar fi falsificat mai multe procese verbale in care a mentionat ”in mod mincinos” ca membrii Comisiei de analiza si evaluare a proiectelor din FDI s-au intrunit, au analizat si au propus pentru aprobare 1.080 de proiecte. In realitate, membrii comisiei nu s-au intrunit niciodata si nu au facut nici o analiza, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilita arbitrat de Ghizdeanu.

Ghizdeanu este considerat omul cheie al cuplului Dragnea-Valcov in implementarea politicilor economice. In timpul guvernarii PSD, Comisia de Prognoza a primit puteri sporite, fiind institutia care trebuia sa imparta banii pentru primari din FDI, dar si institutia care se ocupa de realizarea proiectelor de infrastructura in parteneriat public privat.

In cadrul anchetei deschise de procurori s-au ridicat documente de la mai multe primarii din judetul Olt.

Aproape 80% dintre programele finantate si dezvoltate prin FDI mergeau catre social-democrati, mentioneaza Digi24.

Judetele fruntase in obtinerea banilor erau Neamt – 625 milioane de lei, Dolj – 537 milioane de lei, Buzau de unde provine actualul presedinte al PSD Marcel Ciolacu – 512 milioane de lei, Olt si Timis.

Neamti este controlat de baronul Ionel Arsene in timp ce Doljul este sub stapanirea cuplului Olguta Vasilescu-Claudiu Manda.

Premierul Ludovic Orban l-a demis in 6 noiembrie pe Ghizdeanu, de la conducerea Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *