Press "Enter" to skip to content

PSD, la groapa de gunoi! Ciolacu și Stănescu schimbă numele partidului și renunță la cei 3 trandafiri

După debarcarea Vioricăi Dăncilă există posibilitatea unor schimbări majore PSD. Gruparea Ciolacu, odată ajunsă la putere, ar dori să schimbe numele partidului și să renunțe la trandafiri ca simbol al formațiunii.

Informația anunțată pentru prima dată de G4Media.ro  ar putea reprezenta dispariția PSD de pe scena politică și înlocuirea sa cu un partid nou.

Dezastrul înregistrat la alegerile generale și cele prezedințiale stau la baza acestei decizii. În societate s-a format un curent puternic anti PSD care, efectiv, a creat degringoladă în formațiunea social-democrată.

Asocierea cu Liviu Dragnea, aflat la închisoare, dar și cu Adrian Năstase, un alt lider al formațiunii care a făcut închisoare pentru corupție, dar și asocierea cu Ion Iliescu, pus sub acuzare de procurori în cazul mineriadelor și a Dosarului Revoluției, crează mari probleme pentru PSD.

Dar și o schimbare a numelui vine cu riscurile ei. În primul rând, îngreunează relația formațiunii cu electoratul care se trezește în față cu un partid nou, dar în al doilea rând, doar o schimbare de nume nu înseamnă și o reformă a partidului.

PSD, formațiunea moștenitoare a Partidului Comunist Român, și-a mai schimbat de două ori numele. În anul 1993 din Frontul Democrației Sociale din România (FDSN) devine PDSR. În anul 2001, aflat la putere după câștigarea alegerilor din 2000, Partidul Democrat Social din România (PDSR) devine Partidul Social Democrat (PSD).

Această formațiune a fost întotdeauna, în ultimii 30 de ani, o stavilă în calea modernizării societății românești. PSD e un partid al paradoxurilor, se declaraă de stânga, dar e plin de milionari; e susținut și votat de clasa cu cele mai mici venituri, având cei mai mulți politicieni corupți. 
loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *