Press "Enter" to skip to content

Puiu Ilisei, fermier: ”Gripa aviară a venit cu țintă spre România? Se vrea să nu mai producem, ci să consumăm de la alții!”

”Gripa aviară a avut drept țintă România?” Este întrebarea pe care și-o pune un fermier român care a investit în ultimii ani în dezvoltarea unei afaceri în sectorul avicol. Puiu Ilisei, administrator al fermelor de păsări Pilis din Călărași, a dezvăluit pentru Agrointeligența – AGORINTEL.RO se teme că gripa aviară ce în prezent a fost depistată doar în Maramureș va pune stăpânire pe întreaga țară, la fel cum s-a întâmplat și în cazul pestei porcine.

Crescătorul de păsări din Călărași nu înțelege cum virusul gripei aviare, descoperit la începutul acestui an în Polonia, a luat-o direct spre Europa de Est, fără să se răspândească și la vecinii polonezilor: ”Sunt foarte îngrijorat și uitați-vă la o chestie care mie mi se pare suspectă și cred că ar trebui discutată. În urmă cu 1-2 săptămâni au fost declarate focarele în Polonia, la câteva zile Ungaria și imediat România. Dar gripa asta are un traseu stabilit, vine cu trenul și merge din fermă în fermă? E prea ciudat că nu s-a dus în țările de lângă Polonia, a venit direcția România și următoarea victimă va fi Bulgaria. Noi suntem foarte îngrijorați, ne este teamă ca nu cumva să fim o țintă”.

Puiu Ilisei crede că apariția gripei aviare în România nu este deloc întâmplătoare: ”Noi suntem producători de carne de pasăre în România, nu suntem cine știe ce exportatori, deci nu ar trebui să îngrijorăm pe alții ca exportatori. În schimb, suntem o piață foarte mare de consum (…). Noi cred că va trebui să nu mai producem ca să putem să mâncăm stocurile de congelate din alte țări (…) Gripa asta aviară prea vine cu viteză și cu ținta spre noi. De ce nu s-a dus în partea cealaltă și a luat-o spre Europa de Est? Și văd că lovește direct în fermele comerciale, deci țintește direct în punctele mari. Ceva se întâmplă și eu mă îngrijorez foarte tare pentru că această gripă aviară va veni ca un tsunami asupra industriei”.

CItiti mai mult:AICI

loading...

One Comment

  1. Cosmin Cosmin January 22, 2020

    Fix asta e… astia vor sa ne distruga tara noastra… Vor caa noi sa nu mai producem nimic sa plecam din tara noastra etc… sunt multe… si nu stau sa-mi exprim parerea si etc… pentru ca stiu ca ce am sa scriu nu o sa fie vizibil… dar subliniez… Astia vor sa ne distruga… vor ca Romania sa nu mai produca nimic… si daca incercam nu putem din cauza coruptiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *