Press "Enter" to skip to content

Scrisoare către ticăloşi. „Vă cer să vă uitaţi în ochii mei! Spuneţi-le că infractorii au dreptul la libertate, iar bolnavilor le luaţi dreptul la viaţă. Pe mine, viaţa m-a costat 280.000 de euro”

Textul de mai jos este cutremurător. E publicat pe Facebook de o doamnă pe nume Irina Mircea.„Ochii mei sunt ochii a milioane de oameni afectaţi de sistemele corupte şi defecte din ţara noastră. Sunt ochii oamenilor corecţi, muncitori, ce plâng de neputinţă, frustare şi indignare.

 • Uitaţi-vă în ochii tuturor mamelor ce îşi plâng copiii sau nu au o secunda de linişte de grija lor şi nu găsesc soluţii în ţară. Uitaţi-vă în ochii tuturor copiilor din spitale şi scoli ce stau să cadă pe ei.
 • Uitaţi-vă în ochii fraţilor, copiilor, mătuşilor, bunicilor, părinţilor ce şi-au pierdut pe cineva din cauza sistemelor defecte din ţară. Uitaţi-vă în ochii celor pe care, practic, îi condamnaţi la moarte, prin sistemul de sănătate, nivelul de birocraţie şi indiferenţa dusă la extrem.
 • Uitaţi-vă în ochii celor ce nu au bani de şpăgi, de tratamente în străinătate. Uitaţi-vă în ochii celor ce au luat infecţii nosocomiale, în ochii celor ce nu pot fi transferaţi pentru că nu exista paturi libere pentru urgenţe, în ochii celor pentru care statul nu are tratament şi nici soluţii pentru ei. Uitaţi-vă în ochii celor ce îşi cumpără singuri viaţa după ce o viaţă întreagă au cotizat la stat.
 • Uitaţi-vă în ochii tuturor celor ce au auzit “nu mai avem ce să vă facem”, “nu se mai poate face nimic”, “nu ştim ce să facem”, “nu mai are rost”, iar după sute de mii de euro strânşi din mila oamenilor, au găsit rezolvare în lumea largă şi trăiesc.
 • Uitaţi-vă în ochii tuturor acestor oameni şi spuneţi-le că vreţi condiţii mai bune pentru nişte infractori în penitenciare, nu pentru ei. Spuneţi-le că ei, deşi nu au greşit cu nimic, merită condiţiile din spitale şi condamnarea gratuită la moarte pentru că nu au fost “şmecheri”, nu au furat şi au preferat o viaţă simplă şi cinstită. Spuneţi-le că infractorii au dreptul la libertate, iar bolnavilor le luaţi dreptul la viaţă.
 • Să vă aduceţi aminte de ochii ăştia, de suferinţa şi durerea din ei atunci când veţi vrea să votaţi pentru amnistie şi graţiere, în timp ce copii şi bătrâni sunt flămânzi pe străzi, iar noi, poporul, punem mână de la mână ca să mai salvăm câte un suflet sau să se construiască un spital pentru copii.
 • Asta e realitatea din ţară! Asta e realitatea pe care refuzaţi să o recunoaşteţi şi să o vedeţi!
 • Mi-aş dori să citiţi aceste rânduri şi să nu fiţi niciodată în postura tatălui meu, după o viaţă de muncă şi cotizat la stat, să fii nevoit să îţi vinzi tot ca să mai primeşti zile.
  – Alex e la noi în spital (Turcia) de un an şi jumătate.
  – Viaţa mea mi-am plătit-o în Turcia. M-a costat 280.000 euro.
  – Copilul meu trăieşte pentru că am strâns de la oameni din toată lumea 200.000 euro.
  – În România, mi-au spus să merg acasă şi să aştept să mor din minut în minut. Iată-mă, 5 ani mai târziu, că sunt bine. M-a costat 150.000 euro.
  Eu cred că ăştia de la putere trăiesc în realităţi paralele. Păi, nu vă e ruşine? Nu vă crapă obrazul? Nu vă mustră conştiinţa? Vă arde de spălări de dosare şi eliberat infractori, în loc să aveţi grijă de cei ce va plătesc sau au plătit o viaţă întreagă la stat ca să aveţi voi ce fura?
  Mi-a luat mai bine de o oră să scriu asta şi încă am ochii în lacrimi. Dar sper. La un viitor în România. La condiţii civilizate şi normalitate.”
loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *