Press "Enter" to skip to content

Una dintre companiile înființate de Firea cheltuie 520.000 euro pe 15 BMW-uri electrice pentru a le închiria bucureștenilor, dar refuză să spună câți bani a câștigat…

O firmă înfiinţată de Primăria Capitalei – Compania Municipală Managementul Transportului – a cheltuit peste o jumătate de milion de euro pentru achiziţionarea a 15 autoturisme BMW i3, 13 dintre ele fiind date înspre închiriere. Compania refuză să dezvăluie ce profit a făcut din această afacere, potrivit G4Media.ro.

Din cele 15 maşini, doar 13 pot fi închiriate de către bucureşteni prin intermediul aplicaţiei bcr-ego.ro. Prima jumătate de oră costă 55 lei, iar pentru fiecare minut ulterior se plăteşte 1,3 lei. Adică 94 lei/h. Cei care vor să plătească un tarif mai mic sunt condiţionaţi de plata cu un card bancar BCR George: 35 lei pentru primele 30 de minute şi 25 lei pentru fiecare interval de 30 de minute ulterior.

Când a fost lansat proiectul, Virgil Ștefan, directorul Companiei Municipale Managementul Transportului a spus că instituția pe care o conduce va „pune la dispoziţia bucureştenilor, printr-un program pilot, o alternativă viabilă la mijloacele de transport convenţionale. Pornind de la studiile care arată că o maşină în sistem de car sharing reduce cu cel puţin 20 numărul maşinilor proprietate personală, dorim să încurajăm locuitorii oraşului să renunţe la maşina personală, de cele mai multe ori poluantă, şi să folosească cu încredere maşinile electrice pentru deplasările care nu se pot face cu celelalte mijloace de transport puse la dispoziţie de administraţia locală”.

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *