Press "Enter" to skip to content

VIDEO Egger Rădăuți nu are nicio reținere din a continua afacerile cu furnizorii care le livrează lemn tăiat ilegal

Tăierea ilegală a pădurilor din Bucovina este o problemă mare, care nu va fi combătută până când companiile mari nu se vor detașa total de furnizorii ce le livrează lemn fără acte în regulă. Fabrica Egger de la Rădăuți nu poate fi dată exemplu în acest sens.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, în curtea celor de la Egger Rădăuți a fost depistat un transport ilegal de lemne livrat de către o firmă de la Pojorâta. Polițiștii au arătat atunci că avizele de însoțire a materialului lemnos au fost completate cu cerneală, care, în urma expunerii la o sursă de căldură, nu rezistă la factori externi, mențiunile înscrise dispărând, dând astfel posibilitatea posesorului sau utilizatorului de a insera din nou alte mențiuni în conținutul documentului.

loading...

În aceste condiții, s-a solicitat reprezentantului SC Forest SRL din comuna Pojorâta să prezinte pentru control exemplarele 2 și 3 ale avizelor de însoțire, precum și registrele de evidență ale intrărilor – ieșirilor de materiale lemnoase, ocazie cu care, s-a constatat faptul că, acestea prezentau urme specifice de modificare prin ștergere și suprascriere, iar cele două registre de evidență a intrărilor – ieșirilor de material lemnos erau completate cu aceeași cerneală care permitea modificarea, respectiv suprascrierea.

În acest caz s-a dispus amendarea firmei din Pojorâta cu 15.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 34,31 mc de lemn în valoare de 7.000 de lei.

Totodată, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

La câteva zile distanță, reprezentanții Egger Rădăuți au anunțat că au întrerupt colaborarea cu firma din Pojorâta al cărei camion plin cu lemn tăiat ilegal a fost depistat în curtea societății din Rădăuți, precizând că „manifestă o toleranță zero față de lemnul provenit din surse ilegale”.

Camionul firmei din Pojorâta folosit la transportul ilegal din decembrie a fost surprins zilele trecute intrând în curtea celor de la Egger, încărcat cu lemne. Probabil între timp, cei de la Egger au devenit mai toleranți cu furnizorii care le aduc lemne tăiate ilegal.

Credibilitatea celor de la Egger este în prezent egală cu un mare ZERO!!

Sursa video: www.legeacodrului.ro

loading...

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *