Petiţie pentru redeschiderea bisericilor! Răspunsul unui român: „Nu mă interesează dacă mai mor oameni bătrâni, sunt egoist şi vreau să câştig bani ca preot“

Un preot de la o parohie din Tulcea a iniţiat o petiţie prin care vrea să sensibilizeze autorităţile să redeschidă bisericile în vreme de pandemie.

La 1 mai 2020, Alexandru Octavian Balaban. preot la Dăeni, a iniţiat petiţia „Deschideţi biserica“, invocând mai multe argumente: 

loading...

„Biserica a fost in decursul istoriei in linia intai , deschideţi bisericile ca sa poată veni oamenii.   Deschideţi bisericile!!  

-mă doare când Biserica e goală iar autobuzele sunt pline;

-mă doare când Biserica e goală iar vămile sunt deschise;

-mă doare când magazinele sunt pline, iar Biserica e închisă;

loading...

-mă doare când pieţele sunt pline, dar Biserica e goală;

-mă doare când ştiu că oficial cel mai mare focar de infecţie e Biserica, şi nu mall-ul, piaţa, marketul sau autobuzul“.

Până duminică la prânz, petiţia a fost semnată de 153 de oameni. Marea majoritate a celor care vor să sensibilizeze autorităţile astfel au lăsat şi mesaje pro, însă unii s-au declarat total împotrivă. „Nu mă interesează dacă mai mor oameni bătrâni, sunt egoist şi vreau să câştig bani ca preot“, a lăsat ca mesaj unul dintre utilizatori.  

, , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *