Un cartier întreg din Buzău închis complet, în carantină, din cauza unui bărbat care nu a stat acasă de Paște

Un cartier întreg din Buzău e închis complet, în carantină, de duminică noaptea, din cauza unui bărbat care nu a stat acasă de Paște. Acesta a infectat deja 19 rude, între care și doi copii de doar un an.

  • 20 de persoane au fost confirmate cu coronavirus în cartier.
  • Între ele, doi copii de un an.

Cartierul Poşta din municipiului Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat în carantină pentru 14 zile după ce, duminică, au fost confirmate 19 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, a anunţat, luni dimineaţă, Biroul de presă al Prefecturii.

loading...

„Instituţia Prefectului a luat decizii instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că „cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul ‘Victor Babeş’ din Bucureşti, cartierul carantinat (…) urmând să fie aprovizionat cu alimente şi bunuri de strictă necesitate de către autorităţile locale”.

În judeţul Buzău au fost confirmate, până acum, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19.

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *