Patru scenarii luate în calcul de Guvern pentru 15 mai. Anunțul important al premierului Ludovic Orban

Potrivit noilor informații venite din partea prim-ministrului Ludovic Orban, relaxarea măsurilor după 15 mai nu mai este atât de sigură, iar autoritățile nu exclud prelungirea stării de urgență.

Patru scenarii după 15 mai?

Premierul Ludovic Orban spune că sunt luate în calcul patru scenarii pentru următoarea perioadă. Conform acestuia, în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus, va fi luată o decizie cu privire la stoparea sau prelungirea stării de urgență.

loading...

De asemenea, premierul a menționat că autoritățile au în vedere patru posibilități, de la prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea ordinului privitor la epidemie cu risc major și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială.

Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem de 15 mai și decizia va depinde de evoluția epidemiei. În cazul în care ne menținem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranță că vom lua deciziile în conformitate cu evoluția epidemiei, a spus Ludovic Orban. Totodată, prim-ministrul a declarat că în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus, toate aceste posibilități vor fi luate.

Cât vor costa măștile de protecție?

Ludovic Orban a fost ieri la fabrica din Dragomirești, unde se fabrică măști FF3 și măști chirurgicale. În cadrul declarațiilor de presă, prim-ministrul a vorbit și despre gradul de protecție a măștilor de protecție.

Potrivit acestuia, materialul a fost testat într*un laborator din Belgia și are un grad de protecție de 99,8%. La această fabrică se vor produce și măștile care vor fi folosite după 15 mai.

loading...

De asemenea, premierul a vorbit și despre prețul măștilor de protecție, susținând că acestea vor avea un preț favorabil pentru români. Mai mult, acesta își propune să le ofere gratis măștile persoanelor din medii defavorizate.

Elevii din clasele a 8-a și a 12-a vor primi gratuit aceste măști în perioada 2-12 iunie, când vor merge la școală pentru a recapitula pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *